Sałatka z pieczonych buraków, awokado i rukoli
Sałatka z pieczonych buraków, awokado i rukoli jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 177 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz awokado, rukolę, orzechy pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Buraczków Z Rukolą, Koprem Włoskim, Awokado I Grejpfrutem, Sałatka z pieczonych buraków i awokado, oraz Sałatka z pieczonych buraków z awokado, kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi z miodem Dijon Vinaigrette.
Instrukcje
Usuń korzeń i 1 cal łodygi na burakach; szoruj pędzlem.
Pokrój buraki na pół; umieść buraki w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Dodać wodę. Przykryć folią i piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę lub do miękkości. Fajne; zetrzyj Skórki.
Buraki pokroić w plasterki 1/2 cala.
W małej miseczce połącz skórkę i 6 kolejnych składników (przez pieprz). Wrzucić połowę mieszanki soku z burakami.
Przeciąć awokado na pół wzdłuż. Pokrój każdą połowę na 12 plastrów.
Na talerzu ułożyć rukolę, na wierzchu buraki, pomarańcze, cebulę i awokado.
Mżawka pozostałą mieszaninę soku na sałatkę, a top z orzechami pekan.