Sałatka z pieczonej kukurydzy i czerwonej papryki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z pieczonej kukurydzy i czerwonej papryki. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,39 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz musztardę dijon, kukurydzę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to A-Maize-Ing Grace: Risotto z czerwoną papryką, kukurydzą i boczkiem, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Rozgrzej grill gazowy do medium. Ruszty olejowe; papryka grillowa, obracając się raz lub dwa razy, aż do zwęglenia, 10 do 15 minut.
Przenieść do miski; przykryć szczelnie.
Wyjąć z miski; zeskrobać skórę.
Pędzel kukurydziany z 1 łyżką. oliwę z oliwek; doprawić solą i pieprzem. Grill kukurydza, obracając, aż lekko zwęglone, 7 do 10 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
W dużej misce ubić ocet i musztardę. Doprawić solą i pieprzem, a pozostałą oliwę ubić. Paprykę pokroić w kostkę; ziarna kukurydzy pokroić z kolb.
Wymieszać paprykę, kukurydza, szalotki i kolendry w misce z sosem i wrzucić. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać w temperaturze pokojowej.