Sałatka z pieczonej czerwonej papryki z Harissą
Pieczona Sałatka z czerwonej papryki z Harissą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz harissa, sól morska, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonej czerwonej papryki z Harissą, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
Ułóż papryki na patelni brojlerów i papryki broil o 2 cale od ciepła, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż skórki są czernione, 20 do 30 protokół.
Przenieść do dużej miski i przykryć szczelnie folią, a następnie odstawić na 20 minut. Gdy wystarczająco chłodny do obsługi, papryki obrać, odrzucając łodygi i nasiona, i ćwiartki każdy wzdłuż.
Podczas pieczenia papryki, rodzynki namoczyć w 1 szklance gorącej wody 15 minut, a następnie dobrze osuszyć na sitku.
Wymieszać sok z cytryny, harissę i sól morską, a następnie ubić w oleju, aż dobrze się połączą.
Paprykę wrzucić z sosem i posypać rodzynkami i orzechami włoskimi.
* Dostępne w Kalustyan ' s (800-352-3451).
Pieczoną paprykę można wrzucić z dressingiem 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.