Sałatka z pieczonego kalafiora i szpinaku z winegretem szampana
Sałatka z pieczonego kalafiora i szpinaku z winegretem szampana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet szampański i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka Truskawkowo-Szpinakowa Z Awokado I Szampanem Vinaigrette, Omlet szpinakowo-serowy z sałatką owocową w szampanie Vinaigrette, oraz Czerwona Sałatka z szampanem Vinaigrette.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. na średniej wielkości patelni do pieczenia Wrzuć kalafior z 3 łyżkami oliwy z oliwek, koszerną solą i papryką. Pieczeń do miękkości i dobrze karmelizowane, o 40 protokół.
Wyjąć z piekarnika i schłodzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie połącz ocet szampański, musztardę, pozostałą oliwę z oliwek i sól w szczelnym pojemniku i wstrząśnij, aby emulgować. W dużej salaterce dodaj pieczony kalafior, szpinak i cebulę.
Dodaj vinaigrette i wrzucić. Top sałatka z ogolonym parmezanem i podawać natychmiast