Sałatka z Orzo, kukurydzy i pieczonej papryki
Need a dairy free side dish? Orzo, kukurydza i sałatka z pieczonej papryki mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 164 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet winny, cebulę, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Orzo-Sałatka Z Papryki, Sałatka Macrina Orzo z ogórkiem, papryką, bazylią i fetą, oraz Sałatka z grillowanej kukurydzy, kurczaka i papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać i posiekać.
Przygotować grill na średnim ogniu.
Orzo gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Umieścić orzo w dużej misce; skropić 1 łyżką oleju. Lekko schłodzić.
Umieść kukurydzę i czerwoną cebulę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 5 minut lub aż lekko zbrązowieje, okazjonalnie obracając.
Posiekaj ziarna z kłosów kukurydzy; posiekaj czerwoną cebulę.
Dodaj paprykę, kukurydzę, czerwoną cebulę, 2 łyżki oleju, zieloną cebulę i pozostałe składniki do orzo. Wrzucić delikatnie połączyć.