Sałatka z miodem i Harissa Farro

Sałatka z miodem i Harissa Farro
Sałatka z miodem i Harissa Farro w Smitten Kitchen może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 128 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka miodu, farro, dressing i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować farro: doprowadzić farro, wody lub bulionu, i kilka szczypty soli (Jeśli za pomocą wody lub niesolonego bulionu) do wrzenia. Gdy się zagotuje, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować farro do miękkości, przez około 15 do 20 protokół. Jeśli zostanie dodatkowa woda lub bulion, odcedź go. Odstawić farro na bok, aż warzywa będą gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
FarroFarro
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Przygotuj warzywa: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Dwie duże blachy do pieczenia posmarować łyżką oliwy z oliwek. Obierz marchew i pasternak i pokrój je na 2 cale długości. Jeśli są chude, ćwiartuj je wzdłuż, aby zrobić pałki. Jeśli są grubsze, pokroić je w zapałki o grubości około 1/4 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
3
Rozłóż warzywa na przygotowanych blachach do pieczenia i posyp je solą. Piecz przez 20 minut, następnie wrzuć je na patelnię, a następnie piecz przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Składniki dressingu ubić razem, przyprawiając do smaku szczyptą soli. Używaj więcej harissy, jeśli chcesz więcej ciepła; sugeruję ograniczoną ilość, ponieważ ciepło harissy może się znacznie różnić. W dużej misce, połączyć farro i pieczone warzywa. Wymieszać większość mięty i fety, pozostawiając łyżkę każdej Do Dekoracji. Wymieszać w sosie, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
HarissaHarissa
FarroFarro
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Podawać, przyozdobione reserved fetą i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
3
Do ahead: ta sałatka trzyma w szczelnym pojemniku przez 3 do 4 dni w lodówce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn