Sałatka z miodem i Harissa Farro
Sałatka z miodem i Harissa Farro w Smitten Kitchen może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 128 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka miodu, farro, dressing i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować farro: doprowadzić farro, wody lub bulionu, i kilka szczypty soli (Jeśli za pomocą wody lub niesolonego bulionu) do wrzenia. Gdy się zagotuje, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować farro do miękkości, przez około 15 do 20 protokół. Jeśli zostanie dodatkowa woda lub bulion, odcedź go. Odstawić farro na bok, aż warzywa będą gotowe.
Przygotuj warzywa: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Dwie duże blachy do pieczenia posmarować łyżką oliwy z oliwek. Obierz marchew i pasternak i pokrój je na 2 cale długości. Jeśli są chude, ćwiartuj je wzdłuż, aby zrobić pałki. Jeśli są grubsze, pokroić je w zapałki o grubości około 1/4 do 1/2 cala.
Rozłóż warzywa na przygotowanych blachach do pieczenia i posyp je solą. Piecz przez 20 minut, następnie wrzuć je na patelnię, a następnie piecz przez kolejne 10 minut.
Składniki dressingu ubić razem, przyprawiając do smaku szczyptą soli. Używaj więcej harissy, jeśli chcesz więcej ciepła; sugeruję ograniczoną ilość, ponieważ ciepło harissy może się znacznie różnić. W dużej misce, połączyć farro i pieczone warzywa. Wymieszać większość mięty i fety, pozostawiając łyżkę każdej Do Dekoracji. Wymieszać w sosie, do smaku.
Podawać, przyozdobione reserved fetą i miętą.
Do ahead: ta sałatka trzyma w szczelnym pojemniku przez 3 do 4 dni w lodówce.