Sałatka z mielonej cukinii
Sałatka z mielonej cukinii to przystawka, która serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 43 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 16 mówi, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cebuli, skórki z cytryny, cukinii i liści mięty. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z mielonej cukinii, Sałatka z cukinii, oraz Sałatka Z Grillowanej Cukinii.
Instrukcje
Cebulę i sok z cytryny wymieszać z dodatkiem przypraw i odstawić na 10 min. Cukinię pokroić w cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Włożyć do miski z cebulą i sokiem z cytryny, skórką, miętą i olejem. Ostrożnie wymieszać i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.