Sałatka z maślanką pomarańczową
Sałatka z maślanką pomarańczową zajmuje od początku do końca około 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 179 kalorii. Za 63 centy za porcję otrzymasz hor d'oeuvre dla 10 osób. Dostarcza je Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką maślankę, ananasa, żelatynę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują sałatkę z maślanką pomarańczową, sałatkę z maślanką pomarańczową i sałatkę z maślanką pomarańczową.
Instrukcje
W rondlu zagotuj ananasa z sokiem. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Zdjąć z ognia; wymieszać z maślanką. Ochłodzić do temperatury pokojowej. Dodać ubitą polewę.
Wlać do 11-calowego. x 7 cali danie lub 2-qt. miska. Schładzaj przez co najmniej 4 godziny.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Diamond Collection z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Chardonnay z kolekcji Diamond]()
Chardonnay z kolekcji Diamond
Żywe, złotożółte wino, nasze Chardonnay Diamond Collection oferuje smaki ananasa, brzoskwini i mandarynki.