Sałatka z masłem i pestkami dyni

Sałatka z masłem i pestkami dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałaty maślanej i sałatki z pestek dyni. Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 123 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Mieszanka octu jabłkowego, pieprz, pieczone ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest przyniesiony przez Chow. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z masłem i pestkami dyni, Sałatka ze świeżej sałaty figowej z sosem makowym, oraz Sałatka z sałatą, cykorią i jabłkami z sosem makowym.

Instrukcje

1
Upiecz pestki dyni na średniej patelni na średnim ogniu do złotego koloru, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zdjąć z ognia i odstawić.
3
Włożyć czosnek, ocet jabłkowy, sok jabłkowy lub sok oraz olej do blendera i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji, około 20 sekund. Dobrze doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
JabłecznikJabłecznik
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Włożyć sałatę do dużej salaterki, dodać sos i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Podawać z lekkim pilznerem, takim jak Czechvar, lub z brytyjskim stoutem, takim jak Imperial Stout Samuela Smitha. Jeśli wolisz wino, kieliszek Grüner Veltliner z Austrii zapewnia wystarczającą mięsistość, aby pomieścić orzechową słodycz pestek dyni i cydru jabłkowego w tym daniu. Poszukaj bardziej owocowych winnic tej białej odmiany, takich jak H. U.M. Hofer Grüner Veltliner z 2005 roku lub Hiedler Thal z 2004 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruener VeltlinerGruener Veltliner
Nasiona DyniNasiona Dyni
JabłecznikJabłecznik
PilsPils
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
StoutStout
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn