Sałatka Z Makaronem Z Tuńczykiem I Koprem Włoskim
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sałatka z makaronem z tuńczykiem i koprem włoskim może być niesamowitym przepisem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 308 kalorii, 19g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Jeśli masz makaron penne), jabłko fuji, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Kolacja: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną, Sałatka Z Tuńczyka Zapiekana Z Koprem Pomarańczowym, oraz Tuńczyk z ciepłym ogórkiem i sałatką z kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron w dużym durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania. Makaron opłukać pod zimną wodą; odcedzić.
Odsączyć tuńczyka, rezerwując 2 łyżki oleju. Zetrzeć 2 łyżeczki skórki z cytryny; wycisnąć 3 łyżki soku.
W dużej misce wymieszać olej, skórkę i sok. wymieszać trzepaczką.
Dodać makaron do mieszaniny oleju, podrzucając do herbu. Złóż tuńczyka i jabłko.
Usunąć liście z cebulki kopru włoskiego; drobno posiekać liście na 3 łyżki stołowe.
Usunąć i wyrzucić łodygi. Cienko pokroić cebulkę kopru włoskiego. Wymieszać liście i pokrojony koper włoski do mieszanki makaronu.
Dodaj reserved płyn do makaronu i 1/2 łyżeczki soli, podrzucając do płaszcza sałatki makaronowej równomiernie.
Zrównoważony wybór: przepisy dotyczące etykiet branżowych wymagają, aby stały biały tuńczyk pochodził z odmiany albacore.