Sałatka z makaronem i tuńczykiem na zimno
Sałatka z makaronem i tuńczykiem na zimno może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 83 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 440 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką sól, majonez, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosta makaronowa Sałatka z szynką i serem na zimno, Sałatka Z Tuńczykiem Na Zimno, oraz Sałatka z tuńczykiem na zimno mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w rondlu i przykryć zimną wodą. Na średnim ogniu doprowadzić wodę do pełnego wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Natychmiast zanurz jajka w zimnej wodzie.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Włóż mrożony groszek do durszlaka i spłucz gorącą wodą; dobrze spuść. W dużej misce umieścić makaron i groszek. Jajka obrać i pokroić w kostkę.
Włóż tuńczyka do miski, łuszcząc go.
Mieszaj majonez do mieszaniny trochę na raz, aby mieszanina była wilgotna, ale nie rozmoczona.
Posypać solą i pieprzem i wymieszać po raz ostatni. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej jedną godzinę lub przez noc.