Sałatka z kurczakiem z gorgonzolą, orzechami włoskimi i figami
Sałatka z kurczaka z gorgonzolą, orzechami włoskimi i figami to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 626 kalorii, 57g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $10.4 za porcję, ten przepis Pokrowce 70% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz figi, piersi z kurczaka, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kanapka z sałatką z kurczaka Gorgonzola z winogronami i orzechami włoskimi, Pikantna sałatka z figami, burakami i gorgonzolą, oraz Sałatka z jabłkami, Gorgonzolanem i orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do małego rondla włożyć wodę i figi. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i odstawić, aż figi będą pulchne, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić figi i pokroić w ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
3
Na małej patelni, toast orzechy włoskie na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż złoty kolor, o 5 protokół. Lub tosty w piekarniku 350 przez 5 do 10 minut.
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. Kurczaka natrzeć 1 łyżką oleju i posypać 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i rozmarynem. Grill lub dusić kurczaka, aż tylko zrobić, o 5 minut na stronie. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić w plastry 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Płatki Warzywne
5
Do dużej miski włóż radicchio i szpinak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki Soli
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać pozostałe 1/3 szklanki oleju i 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodać ocet i ponownie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
8
Na talerze położyć radicchio i szpinak. Na wierzchu krojony kurczak, a następnie gorgonzola i orzechy włoskie. Na środku każdej sałatki umieść figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorgonzola
Woda Plus 2 łyżki Soli
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Rekomendacja wina: unikaj dużych Czerwieni; orzechy włoskie mają sporo taniny, która w połączeniu z winami taninowymi może wytworzyć przytłaczającą suchość. Świeże, owocowe Bardolino jest idealne do tej złożonej sałatki.