Sałatka z kurczakiem i fajitasem
Chicken Fajita Salad to meksykańskie danie główne. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,07 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 763 kalorie , 39 g białka i 54 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup chili, pietruszkę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 85% , to danie jest spektakularne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chicken Pita Fajita , Chicken Fajita Stuffed Bell Pepper i Dragon Salad - Couscous Summer Salad .
Instrukcje
W misce wymieszaj 4 łyżki oliwy, sok z limonki, pietruszkę, czosnek, kminek i oregano.
Wlać połowę do dużej plastikowej torby z możliwością ponownego zamknięcia; dodać kurczaka. Zamknąć torbę i obrócić, aby pokryć; schłodzić przez 1 godzinę lub na noc. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę.
Odcedź i usuń marynatę z kurczaka. Na dużej patelni podsmaż cebulę w pozostałym oleju przez 2 minuty.
Dodaj kurczaka i smaż przez 2–3 minuty, aż kurczak zacznie brązowieć.
Dodaj czerwoną paprykę, chili i odłożoną marynatę; smaż przez 2 minuty. Wymieszaj z pekanami.
Nałóż sałatę na osobne talerze; na wierzch dodaj mieszankę z kurczaka, pomidory i awokado.
Jeśli chcesz, podawaj z tortillą.