Sałatka z kurczaka, buraków i pomarańczy z musztardą
Musztardowy kurczak, buraczki i sałatka pomarańczowa wymaga około 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 245 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Udko z kurczaka, oliwa z oliwek, burak pakowany próżniowo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka z buraków, pomarańczy i orzechów laskowych, Griddled chicken & corn na sałatce cob, oraz Kurczak w kratkę z sałatką grecką z quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między 2 arkusze pergaminu lub folii spożywczej i bash z wałkiem do spłaszczenia. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wymieszaj w misce z musztardą, 2 łyżkami oleju i dużą ilością przypraw.
Dodać kurczaka i dobrze wymieszać.
Podgrzać patelnię lub patelnię i gotować kurczaka przez 5-6 minut z każdej strony, aż gotowane przez.
Umieść na talerzu, aby odpocząć podczas składania sałatki.
Liście sałaty przełóż do miski. Obierz i pokrój pomarańcze na talerzu, aby złapać soki.
Wlać sok pomarańczowy na liście, dodać plastry z 1 łyżką oleju i wymieszać.
Dodać buraki, następnie pokroić kurczaka i dodać do sałatki wraz z sokami spoczynkowymi. Podziel wszystko między talerze i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.