Sałatka z kukurydzy, kolendry i rukoli z sosem jogurtowym
Kukurydza, kolendra i sałatka z rukoli z sosem jogurtowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 4G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, jogurt, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chipotle Fish Taco Salad with Herbed Lime Cilantro Yogurt Dressing, Sałatka z kukurydzy i pomidorów z sosem kolendrowym, oraz Meksykańska posiekana Sałatka z kremową kolendrą limonką grecki jogurt Awokado Dressing.
Instrukcje
Ostrym nożem Wytnij wszystkie jądra z kolb. Powinieneś mieć około 4 filiżanek.
W 10-calowej patelni podsmażyć 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj kukurydzę, przykryć, i smażyć 2 do 5 protokół,do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce, wymieszać kukurydzę, rukola, rzodkiewki, kolendra, i kolendra. Przykryć i schłodzić przez 1 godzinę.
W małej misce, ubij razem jogurt, ocet, musztarda, i sól, aż dobrze wymieszane. Stopniowo ubijaj Pozostałe 1 łyżki oleju do emulgowania i w razie potrzeby dodaj chipotle. Opatrunek można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Tuż przed podaniem wrzucić sałatkę z połową dressingu.
Dodaj więcej sosu do smaku.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;