Sałatka z kukurydzy i szpinaku
Sałatka z kukurydzy i szpinaku to przepis bezglutenowy na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 212 kalorii. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka, a jej przygotowanie zajmuje około 30 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga marmolady pomarańczowej, papryki, majonezu i orzechów włoskich. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 50% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sałatka ze szpinakiem i grillowaną kukurydzą, szpinak kukurydziany, jak zrobić szpinak kukurydziany lub palak kukurydziany i szpinak kukurydziany, jak zrobić szpinak kukurydziany lub palak kukurydziany.
Instrukcje
Na małej, ciężkiej patelni smaż orzechy włoskie na średnim ogniu, aż się zarumienią, około 3 minuty.
Posypać cukrem i octem. Gotuj i mieszaj przez 2-4 minuty lub do momentu rozpuszczenia cukru.
Rozłożyć na folii do ostygnięcia.
W dużej misce połącz szpinak, czerwoną paprykę, cebulę, kukurydzę, ser i żurawinę; posypać orzechami włoskimi. W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Vigilance Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Chardonnay czujności]()
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.