Sałatka z krewetek z ogórkiem i miętą
Sałatka z krewetek z ogórkiem i miętą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 224 kalorie, 31g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz krewetki, Skórka z cytryny, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z ogórkiem i miętą, Sałatka ogórkowa z jogurtem i miętą, oraz Sałatka ogórkowo-ananasowa z miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki gotować we wrzącej wodzie przez 3 minuty, odcedzić i schłodzić w lodówce.
Włożyć miętę i sok z cytryny do robota kuchennego i pulse grubo posiekać miętę.
Skropić oliwę z oliwek do procesora podczas puree, aż mięta zostanie drobno posiekana.
W misce, wrzucić krewetki, ogórek, mieszanka mięty, skórka, sól i pieprz połączyć.
To będzie przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 dni.