Sałatka z krewetek i fety z miętowym Pesto migdałowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki i sałatka Feta z miętowym Pesto migdałowym spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać rukolę, ząbki czosnku, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miętowa sałatka z marchwi, pistacji i fety, kiełbasa, feta i pesto migdałowo-pietruszkowe makaron, oraz Mini Krewetki Filiżanki Z Pesto Koperkowe I Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małej misce połącz 1/4 szklanki oliwy z oliwek z 2 łyżkami soku z cytryny, mielonego czosnku i oregano. Sezon z solą i pieprzem i dodać krewetki; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Sos Pieprzowo-cytrynowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2
W robocie kuchennym, pulsować migdały z 2 całe ząbki czosnku, pietruszki i mięty, aż drobno posiekane. Z włączoną maszynką dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek w cienkim strumieniu, skrobając boki miski. Doprawić solą i pieprzem i przenieść pesto do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3
W dużej misce połącz pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pozostałymi 2 łyżkami soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
4
Dodać rukolę i koper włoski i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego Ogrodu
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
5
Dodać trzy czwarte fety i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
6
Przenieś na talerze.
7
Rozgrzej patelnię grillową lub żeliwną patelnię. Gdy patelnia jest gorąca, dodać krewetki i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż różowy i rumiane w miejscach, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
8
Umieść krewetki na sałatce i top z pozostałą fetą. Łyżka pesto na wierzchu i podawać od razu, mijając Pozostałe pesto z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.