Sałatka z krewetek i fety z miętowym Pesto migdałowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki i sałatka Feta z miętowym Pesto migdałowym spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać rukolę, ząbki czosnku, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miętowa sałatka z marchwi, pistacji i fety, kiełbasa, feta i pesto migdałowo-pietruszkowe makaron, oraz Mini Krewetki Filiżanki Z Pesto Koperkowe I Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połącz 1/4 szklanki oliwy z oliwek z 2 łyżkami soku z cytryny, mielonego czosnku i oregano. Sezon z solą i pieprzem i dodać krewetki; wrzucić do herbu.
W robocie kuchennym, pulsować migdały z 2 całe ząbki czosnku, pietruszki i mięty, aż drobno posiekane. Z włączoną maszynką dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek w cienkim strumieniu, skrobając boki miski. Doprawić solą i pieprzem i przenieść pesto do miski.
W dużej misce połącz pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pozostałymi 2 łyżkami soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać rukolę i koper włoski i wrzucić do herbu.
Dodać trzy czwarte fety i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię grillową lub żeliwną patelnię. Gdy patelnia jest gorąca, dodać krewetki i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż różowy i rumiane w miejscach, 4 do 5 protokół.
Umieść krewetki na sałatce i top z pozostałą fetą. Łyżka pesto na wierzchu i podawać od razu, mijając Pozostałe pesto z boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.