Sałatka z kopru włoskiego i Radicchio z winegretem oliwkowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Sałatka z kopru włoskiego i Radicchio z oliwkowym winegretem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten przepis służy 2. Jeśli masz liście bazylii, szczypiorek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Sałatka z kopru włoskiego i Radicchio z winegretem oliwkowym, Sałatka z kopru włoskiego i Radicchio z cytrusowym winegretem, oraz Frisée, Radicchio i sałatka z kopru włoskiego z winegretem musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem, musztarda, sok z cytryny, olej i 1/8 łyżeczki pieprzu w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Wymieszać z oliwkami.
Przyciąć żarówkę kopru włoskiego i usunąć twardą warstwę zewnętrzną. Połówki Cebulki wzdłuż, następnie cienko pokroić wzdłuż za pomocą mandoliny.
Dodaj koper włoski, radicchio, bazylia i szczypiorek do vinaigrette w misce i delikatnie wymieszać, aż równomiernie pokryte. Doprawić solą i pieprzem.
* Vinaigrette mogą być wykonane 1 dzień wcześniej (z wyjątkiem oliwek) i przechowywane schłodzone w hermetycznym pojemniku. Oliwki wymieszać, gdy będą gotowe do użycia i w razie potrzeby ponownie doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. (Oliwki można posiekać z przodu i przechowywać w oddzielnym pojemniku.) * Jeśli wolisz zielone oliwki, możesz je zastąpić (sos będzie równie smaczny).* Radicchio i bazylia można prać, prać na sucho i przygotować noc wcześniej i schłodzić w zamykanej plastikowej torbie wyłożonej zwilżonym ręcznikiem papierowym. Szczypiorek umyć osobno i osuszyć; szczypiorek posiekać i schłodzić w osobnym pojemniku.* Koper włoski można pokroić 3 godziny wcześniej i schłodzić w zamykanej plastikowej torbie wyłożonej zwilżonym ręcznikiem papierowym.