Sałatka z komosy ryżowej z groszkiem cukrowym
Sałatka Quinoa z groszkiem cukrowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, oliwę z oliwek, prażone pestki dyni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z komosy ryżowej z groszkiem cukrowym, Sałatka z komosy ryżowej z groszkiem cukrowym, szalotki i mięty, oraz Sałatka z komosy ryżowej z nektarynkami i groszkiem cukrowym.
Instrukcje
W małym rondlu wrzącej osolonej wody, gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie jasnozielony i chrupiący, około 1 minuty.
Odcedzić i rozprowadzić na dużym talerzu do ostygnięcia, a następnie osuszyć.
Pokroić groszek na przekątnej na 1-calowe kawałki.
W małym rondlu, połączyć quinoa z 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż cała woda wyparowała i quinoa jest przetarg, o 15 protokół. Odkryć i puch quinoa, a następnie przenieść do dużej miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
W misce, połączyć olej i ocet i doprawić solą i pieprzem.
Dodać groszek do quinoa z pestek dyni, szczypiorek i dressing; wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone.