Sałatka z jęczmienia teksańskiego
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Texas Barley Salad. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 160 kalorii . Ten przepis bez nabiału, wegetariański laktoovo i wegański jest przeznaczony dla 5 osób i kosztuje 57 centów za porcję . Jeśli masz pod ręką mielony kminek, ogórek, ocet jabłkowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z jęczmienia z warzywami , Sałatka z orzeszków ziemnych czarnookich i jęczmienia oraz Faszerowana dynia Delicata z sałatką z jęczmienia .
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj bulion. Dodaj jęczmień. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do miękkości. Ostudź.
W dużej misce wymieszaj pomidory, kukurydzę, czerwoną paprykę, ogórki, cebulę i jęczmień.
W małej misce wymieszaj pozostałe składniki.
Zalej mieszankę jęczmienną i wymieszaj, aby pokryć. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.