Sałatka z jagód pszennych z rodzynkami i pistacjami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z jagodami pszenicy z rodzynkami i pistacjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 73 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mieloną kolendrę, imbir, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Sałatka z jagód pszennych z Harissanem i pistacjami, Sałatka z jagód pszenicy z Harissan i pistacje przepis, oraz Sałatka z jagód pszennych z kozim serem i złotymi rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść jagody pszenne i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć wodą do 2 cali nad jagodami pszenicy i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do miękkości.
Umieść pistacje na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 8 minut, mieszając raz. Lekko ostudzić i posiekać.
W dużej misce połączyć olej, sok, miód, kolendrę, imbir i pozostałą 1/4 łyżeczki soli, mieszając trzepaczką.
Dodaj gorące jagody pszenne i rodzynki; dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Odstawić na 20 minut lub aż ostygnie do temperatury pokojowej.
Dodaj orzechy, 1/4 szklanki zielonej cebuli, i kolendry do mieszaniny jagód pszenicy.
Przełożyć do miski i posypać kozim serem.