Sałatka z jabłek, buraków i awokado
Sałatka z jabłek, buraków i awokado to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka musztardy, jabłecznika, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z awokado i buraków, Prosta Sałatka Z Awokado, oraz Sałatka Z Awokado, Buraków I Pomarańczy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Buraki umyć i umieścić w naczyniu do pieczenia z 1/4 szklanki wody. Przykryć i piec przez 1 godzinę lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Wymieszać jabłecznik, ocet, olej, sól,pieprz, musztardę i nasiona selera.
Buraki obrać i pokroić w plasterki, połączyć z winegretem i przechowywać w lodówce co najmniej pół godziny.
Podziel zieleninę na cztery talerze sałatkowe.
Buraki odsączyć i zapas opatrunku. Dekoracyjnie układaj nakładające się warstwy buraka, cebuli, jabłka i awokado na zieleni.
Mżawka z zastrzeżonym opatrunkiem.
Posypać orzechami i podawać od razu.