Sałatka z homara z cytrynowo-czosnkowym klinem Pita
Sałatka z homara z cytrynowo-czosnkowym klinem Pita może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 37 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, sól, cytrynowo-czosnkowe kliny pita i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Czosnek i cytryna kurczak Pita, Homar Z Sosem Cytrynowym Linguine & Garlic, oraz Makaron z homarem i serem (z czosnkiem i bułką tartą cytrynową).
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia; dodać 2 łyżki soli do wody. Zanurz homara, głową, w wrzącej wodzie. Przykryć garnek; gotować homara 6 minut.
Usunąć mięso z pazurów i ogona; grubo posiekać. Schłodzić mięso homara.
Połączyć majonez i kolejne 4 składniki w średniej misce; dobrze wymieszać. Wymieszać z cebulą, papryką i pietruszką.
Dodaj schłodzonego homara; wrzucić do herbu.
Podawać sałatkę z homara z cytrynowo-czosnkowym klinem Pita.
Shortcut Savvy: krewetki to niedrogi i łatwy zamiennik homara. Poproś Targ rybny o parę 3/4 funta obranych i deveined krewetek. Dokładnie schłodzić i grubo posiekać. Lekkie smaki tej sałatki dobrze sprawdzają się również ze świeżym Krabem.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.