Sałatka z homara szafranowego na grillowanych paluszkach

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj sałatkę z homara szafranowego na grillowanych paluszkach. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 5,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny i peskatariański ma 709 kalorii , 19 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . 28 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka oleju canolan, octu winnego czerwonego, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 47 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 90% , to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Ciasteczka migdałowo-pistacjowe z lukrem szafranowym , Danie poboczne z fasoli cannellini z koprem włoskim, czerwoną cebulą i szafranem oraz Francuskie ciasto migdałowo-szafranowe .
Instrukcje
Uwaga kucharza: Użyj resztek mięsa homara, które pozostały po ugotowaniu całego homara w przepisie na grillowane ogony homara z sosem curry i mango.
Dodaj ocet, szafran i miód do małej patelni i doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu. Wyłącz ogień i pozwól mieszance ostygnąć do temperatury pokojowej. W małej misce wymieszaj majonez, czosnek i schłodzoną mieszankę octu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 30 minut.
W średniej misce wymieszaj homara, seler, cebulę i szczypiorek.
Dodaj 1/2 szklanki szafranowego majonezu do mieszanki i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.
Posmaruj ziemniaki olejem i dopraw solą i pieprzem. Grilluj ziemniaki, przeciętą stroną do dołu, aż będą złocistobrązowe. Obróć i grilluj przez kolejne 2 minuty.
Zdejmij ziemniaki z grilla i nałóż na każdy ziemniak niewielką porcję sałatki z homara.