Sałatka z grillowanym kurczakiem i malinami-szpinakiem

Grillowany kurczak i sałatka Malinowo-szpinakowa to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rozdarty szpinak, cebulę, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka szpinakowa z pieczonego kurczaka z winegretem malinowym, Grillowana Sałatka Z Kurczaka Z Malinami, oraz Grillowana Malina-Chipotle Sałatka Z Kurczakiem.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce, wymieszać razem owoce rozprzestrzeniania, ocet i olej; rezerwy 1/3 szklanki do glazury. Odstawić pozostałą mieszaninę na bok.
Starannie szczotkuj stojak do grilla olejem.
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu.
Szczotka kurczak z reserved glazury. Przykryć grill; gotować 5 minut. Obróć kurczaka; umyj glazurą. Przykryj grill; gotuj od 3 do 7 minut dłużej, od czasu do czasu szczotkując szkliwem, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy zostanie przecięty środek najgrubszej części (170°F).
Tymczasem na 4 pojedynczych talerzach ułóż szpinak, maliny, cebulę i migdały.
Każdą grillowaną pierś kurczaka pokroić w plasterki; umieścić na sałatkach.
Skropić pozostałą mieszanką owocową.