Sałatka z grillowanych warzyw i koziego sera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z grilla z warzywami i kozim serem. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażan, ocet sherry, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana sałatka jarzynowa z kozim serem, Grillowane warzywa i kozi ser Pitas, oraz Kanapki z grillowanymi warzywami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Umieść bakłażan i paprykę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 4 minuty z każdej strony lub do miękkości.
Umieść kliny papryki w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny; uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Obrać kliny papryki. Zarezerwuj 2 kliny papryki i 2 plastry bakłażana na niedzielny brunch. Grubo posiekać pozostałą paprykę i pozostały bakłażan.
Posypać 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Umieść kromki chleba na stojaku do grillowania; grill 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Umieścić pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, ocet, olej, musztarda, i sól w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać bakłażan, papryka, rukola, pomidory, i szpinak; wrzucić delikatnie połączyć. Ułóż około 2 1/2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 kozim serem plaster i 1 łyżka słodkiej przekąski Chipotle
Każdą sałatkę podawać z 1 plasterkiem tostów.