Sałatka z grillowanych grzybów i ogolonego serca selera z kremowym winegretem cytrynowo-bazyliowym

Sałatka z grillowanych grzybów i ogolonego serca selera z kremowym winegretem cytrynowo-bazyliowym
Jeśli masz w pobliżu 25 minut do spędzenia w kuchni Grillowana Sałatka z pieczarek i ogolonego selera z kremowym winegretem cytrynowo-bazyliowym może być wyjątkowa bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Za $1.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 22g tłuszczu i w sumie 241 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, skórki z cytryny, selera i majonezu. Jest idealny do Czwartego Lipca. Nie Wiele osób naprawdę lubi ten hor d ' oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z selera ogolonego z winegretem z rabarbaru, Sałatka z grillowanej cukinii z winegretem cytrynowo-ziołowym i ogolonym Romano i prażonymi orzeszkami pinii, oraz Sałatka z selera i grzybów z ogolonym Parmigiano.

Instrukcje

1
Połącz sok z cytryny, skórkę, majonez, miód, sól, pieprz, bazylię i oliwę z oliwek w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Można zrobić 1 godzinę wcześniej i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Podgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Pieczarki przełożyć do dużej miski, dodać olej rzepakowy oraz sól i pieprz i wrzucić do obtoczenia. Grzyby szaszłykowe, 4 na szpikulcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pieczarki układamy na grillu, na złoty kolor i lekko zwęglone, 4 do 5 minut. Odwróć się i kontynuuj grillowanie, aż się ugotuje, 3 do 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Wyjmij z grilla na deskę do krojenia i ćwiartkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Seler i pietruszkę włożyć do dużej miski, dodać połowę winegret i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Posyp grzybami i skrop większą ilością winegret. Wyciśnij sok z cytryny na sałatkę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Knights Bridge Estate Unoaked Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Knights Bridge Estate Unoaked Chardonnay
Knights Bridge Estate Unoaked Chardonnay
Nos jest złożony, do przodu i czysty z nutą owoców pestkowych, grillowanych migdałów, cytryny Meyer i prażonego dębu. Na podniebieniu wino zapewnia idealną równowagę smaku, bogactwa i struktury. Świeży i żywy, to Chardonnay, który doskonale komponuje się ze wszystkim, od owoców morza po Dojrzałe sery.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn