Sałatka z figami, plamkami i rukolą z sosem z koziego sera

Sałatka z figami, plamkami i rukolą z sosem z koziego sera to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 268 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka drobinki, świeżo popękany pieprz, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z rukoli z jeżynami i kremowym sosem z koziego sera, Sałatka z rukoli z kozim serem, boczkiem i sosem Balsamiczno-figowym, oraz Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj dressing: zmiksuj kozi ser, jogurt i sok z limonki w mini robocie kuchennym lub blenderze na gładką masę.
Przełożyć do małej miski. Doprawić sosem do smaku ze szczyptą soli i pieprzu. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Może być dokonana do 24 godzin wcześniej.
Ułożyć rukolę na talerzu; na wierzch wyłożyć drobnoziarniste i figowe połówki.
Skropić sos na wierzchu do smaku i dać sałatkę kilka Grind czarnego pieprzu.