Sałatka z fasolki szparagowej i fety od ATHENOS
Sałatka z fasolki szparagowej i fety od ATHENOS to przystawka na 10 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 55 kalorii , 3 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga sera feta athenos, cebuli, fasolki szparagowej i mieszanki sałatek serowo-czosnkowych. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 52% . Sałatka z zielonej fasoli i fety , sałatka z zielonej fasoli i fety oraz sałatka z zielonej fasoli, orzecha włoskiego i fety są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Fasolę gotujemy we wrzącej wodzie 7 min. lub do momentu, aż będą chrupiące.
Odpływ; spłucz zimną wodą. W międzyczasie przygotuj sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na op.
Fasolę wymieszać z serem, cebulą i koperkiem.
Dodać przygotowany dressing; lekko wymieszać.
Natychmiast podawaj. Lub przykryj i przechowuj w lodówce na kilka godzin lub do momentu ochłodzenia.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Dutton-Goldfield Dutton Ranch z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 43 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Rok 2013 był kolejnym znakomitym sezonem wegetacyjnym w rosyjskiej dolinie rzeki; ciepła wiosna, wspaniała pogoda kwitnienia i długi, umiarkowany sezon dojrzewania. Nasze bloki do mieszanki Dutton Ranch zebrano między 9 września a 11 października; owoce były pięknie czyste i dojrzałe i dały nam wina o kwaśnym kręgosłupie i soczystych aromatach cytrusów i owoców pestkowych, które tak uwielbiamy z naszej okolicy. To wino charakteryzuje się świeżością i równowagą: w nosie prowadzi z nutami cytryny Meyera, gruszki i minerałów, z nutami tropikalnymi i imbirowymi. W ustach soczystość tego sezonu równoważona jest solidną kwasowością i rozwijającym się rdzeniem owocowym, który sprawia, że chcesz do niego wracać. Kwaśna kula cytrynowa, dojrzała gruszka i odrobina zielonego jabłka uzupełniają profil owocowy, a stalowa mineralność i słodka śmietanka dodają złożoności, którą kochamy w tym winie. Umiarkowany alkohol i charakterystyczna soczysta kwasowość Green Valley zapewniają świeży, utrzymujący się cytrusowo-imbirowy finisz. Jest to wino, które ewoluuje w kieliszku i z łatwością wynagrodzi 5 lat leżakowania w piwnicy, ale oba będą stanowić wyzwanie ze względu na swój natychmiastowy urok.