Sałatka Z Fasoli Nicoise
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Sałatka z fasoli Nicoise może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pomidory koktajlowe, ząbek czosnku, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Fasoli Nicoise, Sałatka Z Zielonej Fasoli Niçoise, oraz Resztki Zielonej Fasoli Niçoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób kąpiel z lodowatą wodą.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj oba rodzaje fasoli, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować przez 3 do 4 protokół, aż fasola są po prostu miękkie.
Odcedzić i umieścić w misce z lodowatą wodą na kilka minut.
Gdy fasola ostygnie, natychmiast odcedzić i umieścić je w dużej misce.
Dodać czosnek, pomidory, i vinaigrette i wrzucić do mieszania. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Odetnij górną 1/3 główek czosnku w poprzek, aby odsłonić goździki.
Skropić każdą głowę 1 łyżką oleju i zawinąć w folię aluminiową.
Czosnek umieścić na blasze do pieczenia i piec w piekarniku przez około 40 minut, lub do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wycisnąć ząbki czosnku ze skórek.
Przechowywać czosnek w folii lub pokryte oliwą z oliwek w szklanym słoiku. Pieczony czosnek będzie przechowywać przez około 2 tygodnie w lodówce.
Umieść suszone pomidory w małej misce.
Zalać wrzącą wodą suszone pomidory do zmiękczenia, 10 do 15 minut.
Usuń pomidory, rezerwując wodę z pomidorów.
W blenderze lub robocie kuchennym, połączyć pomidory, bazylia, czosnek, ocet i 6 łyżek wody pomidorowej lub zwykłej wody i pulsować, aż będzie gładka. Przy niskim silniku powoli dodawaj olej i mieszaj, aż opatrunek będzie dobrze wymieszany. Doprawić solą i pieprzem.