Sałatka z fasoli Fava, szparagów i rukoli z ogolonym Pecorino

Sałatka z fasoli Fava, szparagów i rukoli z ogolonym Pecorino
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj fasoli Fava, szparagów i sałatki z rukoli z ogolonym Pecorino. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 26g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka rukoli, fasoli fava, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Rukoli I Kopru Włoskiego Z Ogolonym Pecorino Pepato, Sałatka Z Fasoli I Pecorino, oraz Sałatka z fasoli i Pecorino.

Instrukcje

1
Pokrój łodygi szparagów na długiej przekątnej w plastry o grubości 1/8 cala, pozostawiając końcówki o długości 1 cala (Rezerwuj końcówki osobno).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
2
Blanszować szparagi (ale nie pokrojone łodygi) w 4-litrowym garnku z wrzącą osoloną wodą 2 minuty, a następnie natychmiast przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
3
Powrót wody do wrzenia i blanszować fasolę fava 1 minutę, a następnie natychmiast przenieść łyżką szczelinową do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Odcedzić końcówki szparagów i fasolę i delikatnie obrać skórki z fasoli (nie ma potrzeby obierania edamame, jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
FasolaFasola
5
Fasolę i szparagi (blanszowane końcówki i surowe pokrojone łodygi) wrzucić do miski z 1 łyżką oleju oraz solą i pieprzem do smaku, a następnie podzielić na 4 talerze. Wrzucić rukolę z pozostałą łyżką oleju i soli i pieprzu do smaku i kopiec na wierzchu warzyw. Cienkie plasterki sera ogolić na sałatce z obieraczką do warzyw (użyć około połowy kawałka), następnie skropić octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
RukolaRukola
OcetOcet
SerSer
FasolaFasola
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Fasolę Fava można blanszować i obrać 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie. * Należy pamiętać, że fasola fava może powodować potencjalnie śmiertelną nietolerancję pokarmową u niektórych osób z basenu Morza Śródziemnego, Afryki i Pacyfiku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn