Sałatka Z Dyni-Orzo
Miętowa Sałatka z squasha-Orzo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 235 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera feta, oliwa z oliwek o smaku czosnkowym, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przepis ten zachwycił 368 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Squash Miętowy Orzo, Orzo Wybite, oraz Minted Orzo Pilaf.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać orzo i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Odcedzić, otrząsnąć nadmiar wody i przenieść do dużej miski.
Tymczasem rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek czosnku na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać squash, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Dodać squash do miski z orzo. Wymieszać trzy czwarte fety, miętę, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Wierzch z pozostałą fetą i więcej mięty.