Sałatka z czerwonej soczewicy z Fetanem i burakami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, ząbek czosnku, buraki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sałatka Z Soczewicy Z Burakami I Fetą, Sałatka Z Soczewicy Z Burakami, oraz Sałatka z soczewicy z burakami i boczkiem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Buraki owinąć w folię i piec przez około 45 minut, lub do miękkości; ostudzić. Buraki obrać i pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
3
Na średniej patelni rozgrzać olej z pestek winogron, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodać szalotki i czosnek i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Dodać kminek i nasiona kopru włoskiego i gotować tylko do pachnącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6
Zdjąć z ognia i ubić w occie balsamicznym, sok z cytryny i cayenne. Doprawić solą i pieprzem, ubijać aż do zemulgowania winegretu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Doprowadzić średni rondel lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodać soczewicę i gotować tylko do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
9
Odcedzić soczewicę i przelać do miski. Wrzucić soczewicę z połową vinaigrette i ostudzić. Wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Soczewica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Rukolę i buraki wymieszać z pozostałym winegretem i doprawić solą i pieprzem. Usypać sałatkę na talerzach obiadowych i łyżką soczewicy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół