Sałatka z Czarnej Fasoli-Quinoa z sosem Bazyliowo-cytrynowym

Sałatka z Czarnej Fasoli-Quinoa z sosem Bazyliowo-cytrynowym
Sałatka z Czarnej Fasoli-Quinoa z sosem Bazyliowo-cytrynowym jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać tofu, ząbki czosnku, fasola baby lima, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wiosenna warzywna Sałatka Quinoa z sosem cytrynowo-bazyliowym, Sałatka z komosy ryżowej ze szparagami, groszkiem, awokado i sosem z bazylii cytrynowej, oraz Sałatka z rukoli z pieczonym kurczakiem, czarną komosą ryżową i sosem cytrynowo-tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć quinoa i bulion warzywny w rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż bulion jest wchłaniany i quinoa jest tender.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Odstawić 5 minut.
5
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać tofu; posypać 1/4 łyżeczki soli. Smażyć tofu 9 minut lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Zdjąć z ognia; całkowicie schłodzić.
8
Połączyć pozostałe 2 łyżki oleju, Pozostałe 1 łyżeczka soli, bazylia, i dalej 6 składników (przez czosnek) w dużej misce; wymieszać trzepaczką do wymieszania. Wymieszać z komosą ryżową.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
BazyliaBazylia
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Fasolę ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola LimaFasola Lima
SólSól
10
Dodaj fasolę lima, tofu, posiekany pomidor, zielona cebula, posiekana marchewka, i czarna fasola do mieszanki quinoa; mieszać delikatnie połączyć. Przechowywać pod przykryciem w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Czarna FasolaCzarna Fasola
Fasola LimaFasola Lima
MarchewMarchew
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
PomidorPomidor
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia34
Magazyn