Sałatka z cukinii, pomidorów i kukurydzy
Cukinia, pomidor i sałatka kukurydziana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz paprykę, pomidorki koktajlowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka ze świeżej kukurydzy, pomidorów i cukinii, Sałatka Z Pomidorów, Kukurydzy I Cukinii Z Brązowym Ryżem, oraz Sałatka z kukurydzy i pomidorów wiśniowych z cukinią i rzodkiewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując z 1 cukinią na raz, pociąć wzdłuż na bardzo cienkie (julienne) paski z krajalnicą, obracając cukinię i unikając rdzenia. Odrzuć rdzeń.
Wrzucić paski cukinii z 1 łyżeczką soli i odcedzić w durszlaku ustawionym nad miską, przykryte i schłodzone, 1 godzinę.
Delikatnie wycisnąć garści cukinii, aby usunąć nadmiar wody i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Kukurydzę ugotować w małym rondlu z wrzącą wodą do miękkości, około 3 minut.
Odcedzić, następnie spłukać pod zimną wodą i osuszyć.
Wymieszać sok z cytryny, cukier, pieprz i pozostałe 1/4 łyżeczki soli w dużej misce, następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając.
Dodaj cukinię, kukurydzę, pomidory i bazylia i dobrze wymieszać.