Sałatka z ciecierzycy, łososia i rukoli

Sałatka z ciecierzycy, łososia i rukoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1027 kalorii, 56g białka, oraz 59G tłuszczu na porcję. Na 6,47 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i podnieś rzodkiewki, rukolę, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z ciecierzycy, łososia i rukoli, Ciepła Sałatka Z Ciecierzycy Z Rukolą, oraz Sałatka z dzikiej rukoli i ciecierzycy.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. Arkusz cookie linii z gotowania pergaminu papieru.
W razie potrzeby usunąć skórę z łososia i kości. Łososia osuszyć ręcznikami papierowymi; umieścić na arkuszu cookie.
Skropić 1 łyżeczką oleju.
Piec 18 do 20 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Tymczasem, w dużej misce, wymieszać pozostałe składniki sałatki z wyjątkiem rukoli. W małej misce, wymieszać 1/3 szklanki oleju, Skórka z cytryny, sok z cytryny, ocet, nektar z agawy i musztarda z trzepaczką do dobrze wymieszać.
Dodać sól i pieprz do smaku.
SOS zalać mieszanką z ciecierzycy groszkowej; wymieszać, aby połączyć. Wymieszać z rukolą. Użyj 2 widelców, aby płatkować łososia na kawałki wielkości kęsa.
Dodać łososia do sałatki; wrzucić delikatnie. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.