Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli

Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli
Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przystawkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 250 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka kruchego brytyjskiego sera koziego, klinów cytrynowych, marynowanych sardeli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z sardeli i pieczonej papryki z kozim serem, Sałatka z kozim serem i buraczkami, oraz Sałatka z buraków i mango z miękkim kozim serem.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej każdy burak pokroić na ćwiartki, wrzucić do rondla i łyżką zalać galaretką z czerwonej porzeczki i octem. Zagotować na dużym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż buraki będą dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
2
Przełożyć do miski i pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Około godziny przed podaniem wyjąć buraki i sos z lodówki i pozostawić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Aby podawać, łyżkę buraków i sosu na 6 talerzy. Wierzch z małą stertą rukoli, pokruszyć na kozim serze i wierzch z anchois. Doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem i skropić olejem. Umieść klin cytryny na każdym talerzu do wyciskania i podawaj z chlebem sodowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ser KoziSer Kozi
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn