Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli

Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przystawkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 250 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka kruchego brytyjskiego sera koziego, klinów cytrynowych, marynowanych sardeli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z sardeli i pieczonej papryki z kozim serem, Sałatka z kozim serem i buraczkami, oraz Sałatka z buraków i mango z miękkim kozim serem.
Instrukcje
Dzień wcześniej każdy burak pokroić na ćwiartki, wrzucić do rondla i łyżką zalać galaretką z czerwonej porzeczki i octem. Zagotować na dużym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż buraki będą dobrze pokryte.
Przełożyć do miski i pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce.
Około godziny przed podaniem wyjąć buraki i sos z lodówki i pozostawić do temperatury pokojowej.
Aby podawać, łyżkę buraków i sosu na 6 talerzy. Wierzch z małą stertą rukoli, pokruszyć na kozim serze i wierzch z anchois. Doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem i skropić olejem. Umieść klin cytryny na każdym talerzu do wyciskania i podawaj z chlebem sodowym na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.