Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przystawkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 250 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka kruchego brytyjskiego sera koziego, klinów cytrynowych, marynowanych sardeli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z sardeli i pieczonej papryki z kozim serem, Sałatka z kozim serem i buraczkami, oraz Sałatka z buraków i mango z miękkim kozim serem.
Instrukcje
1
Dzień wcześniej każdy burak pokroić na ćwiartki, wrzucić do rondla i łyżką zalać galaretką z czerwonej porzeczki i octem. Zagotować na dużym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż buraki będą dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Przełożyć do miski i pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Około godziny przed podaniem wyjąć buraki i sos z lodówki i pozostawić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Aby podawać, łyżkę buraków i sosu na 6 talerzy. Wierzch z małą stertą rukoli, pokruszyć na kozim serze i wierzch z anchois. Doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem i skropić olejem. Umieść klin cytryny na każdym talerzu do wyciskania i podawaj z chlebem sodowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ser Kozi
Klin Cytrynowy
Nie Z Lokalnego Ogrodu
Starty Parmezan, Do Podania
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.