Sałatka z buraków i soczewicy
Sałatka z buraków i soczewicy mustandy to przystawka, która serwuje 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz soczewicę puy, musztardę pełnoziarnistą, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Przepis ten zachwycił 141 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka ryżowa z soczewicy z sosem z buraków i fety, Sałatka z soczewicy, buraków i orzechów laskowych z sosem imbirowym, oraz Sałatka Z Brukselki Na Ciepło.
Instrukcje
Jeśli nie używasz wstępnie ugotowanej soczewicy, ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcjami opakowania, odcedz i pozostaw do ostygnięcia. W międzyczasie, połączyć musztardę, olej i niektóre przyprawy, aby dressing.
Wrzucić soczewicę do miski, zalać dressingiem i dobrze wymieszać. Wymieszać z burakami, estragonem i odrobiną przypraw, a następnie podawać.