Sałatka z buraków i orzechów włoskich
Sałatka z buraków i orzechów włoskich to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 97 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz małe buraki, ser, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Buraczków Orzechowych, Sałatka Z Buraków I Orzechów Włoskich, oraz Sałatka z buraków, jabłek i orzechów włoskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować dressing, połącz pierwsze 5 składników, mieszając trzepaczką.
Aby przygotować sałatkę, pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na burakach; szoruj pędzlem.
Umieścić buraki w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali; dodać 1/2 szklanki wody. Przykryć i piec w 375 przez 35 minut lub do miękkości.
Odcedzić i schłodzić. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki.
Buraki pokroić na ćwiartki.
Buraki umieścić w małej misce; skropić 1 łyżką sosu.
Na dużym talerzu ułożyć warzywa sałatkowe; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli.
Mżawka Pozostałe dressing na zieleni. Top z burakami, orzechami włoskimi, serem i szczypiorkiem.