Sałatka z buraków i jabłek
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Sałatka z buraków i jabłek może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 30 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, buraki, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowe i smaczne: rozdrobniona Sałatka z buraków, jabłek i porzeczek z winegretem jabłkowym, Sałatka jabłkowo-buraczana, oraz Sałatka z buraków i jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W naczyniu do pieczenia lekko skropić buraki i tymianek oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec, aż buraki będą miękkie, około 1 godziny i 45 minut.
Ostudzić, następnie obrać buraki i pokroić w 3/4-calową kostkę.
W dużej misce ubić ocet z musztardą.
Ubij w pozostałej 1/2 szklanki oleju, aż do zemulgowania.
Dodać chrzan i doprawić solą i pieprzem; wymieszać z burakami i pistacjami.
Buraki przełożyć na talerz, na wierzch z jabłkiem i podawać.