Sałatka z buraków i czerwonej cebuli z dodatkiem ricotty-Provolone
Sałatka z buraków i czerwonej cebuli z dodatkiem Ricotta-Provolone może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sól, Serrano chile, ExtraVirgin oliwy z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka truskawkowo-rukolowa z polewą Ricotta, Sałatka buraczano-pomarańczowa z ricottą, oraz Sałatka z buraków z Salatanem Ricotta i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1 cal łodyg na burakach; szoruj pędzlem. Przebić każdy burak 2 razy ostrym nożem.
Umieścić buraki w dużej wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny i zamknąć w połowie drogi. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 20 minut lub do miękkości, obracanie worka co 5 minut.
Wyjąć worek z kuchenki mikrofalowej; schłodzić do temperatury pokojowej.
Usunąć buraki z worka; zapas płynu w worku. Buraki obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
W dużej misce wymieszać reserved liquid, ocet, olej, sól i pieprz, mieszając trzepaczką.
Dodać buraki, cebula, i serrano; wrzucić delikatnie do herbu.
Połącz ricottę, provolone i gorącą wodę, dobrze mieszając.
Sałatka posypać bazylią; top z mieszanki sera.