Sałatka Z Brokułów Po Chińsku
Sałatka z brokułów w stylu chińskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,31 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. 37 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ocet destylowany, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dim Sum Style Gai-Lan (Chiński Brokuł), Chińska Sałatka z rozdrobnionych warzyw i tofu, oraz Sałatka Z Brokułów W Stylu Południowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brokuły oddzielić na kęs wielkości różyczki. Oderwij twardą skórę od łodygi i podziel ją na 2-calowe kawałki pokrojone ukośnie.
Przynieś 2 1/2 litra wody, 2 łyżki oleju i 1 łyżkę soli do wrzenia.
Dodać brokuły i gotować szybko przez 1 minutę; zanurzyć w zimnej wodzie, aby ustawić kolor; odcedzić i umieścić na talerzu lub w misce.
W małej misce połączyć sos sojowy, ocet, olej sezamowy, 1/4 łyżeczki soli i cukru.
Wlać mieszaninę na brokuły, wrzucić. Ta sałatka może być podawana na ciepło lub na zimno, twój wybór!