Sałatka Z Bakłażana Z Bliskiego Wschodu
Sałatka z bakłażana z Bliskiego Wschodu to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 185 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bakłażan, szczyptę mielonego pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bliskowschodnie Rundy Z Bakłażanem, Baba Ghanouj-Bliskowschodni Bakłażan, oraz Baba Gannoujh-Bliskowschodni Bakłażan.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 12 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 10 minut. Obrać i posiekać.
Umieścić pomidora w blenderze; proces do gładkiej.
Przecier pomidorowy, pasta pomidorowa, 2 łyżki wody, 1/4 łyżeczki soli, zmielony czerwony pieprz i czosnek Połącz w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana; gotować 30 minut lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać z papryką i mieszanką pomidorową. Gotować 5 minut. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.