Sałatka Z Bakłażana I Soczewicy
Sałatka z bakłażana i soczewicy to wegańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz paprykę, paprykę, ciepły naan i jogurt oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura, Bakłażan Z Soczewicą, oraz Wegetariańskie Bakłażany Soczewica Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nakłuć bakłażana na całym, ustawić go w małym naczyniu do pieczenia i smażyć przez około 40 protokół, obracając raz lub dwa razy, aż bardzo miękkie.
Tymczasem w dużym rondlu podgrzej 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Dodać nasiona kminku i pokruszony czerwony pieprz i mieszać na dużym ogniu tylko do pachnące, o 1 minutę.
Dodać czosnek i gotować, aż lekko rumiane, o 30 sekund. Wymieszać z soczewicą i wodą. Lekko doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż soczewica są miękkie, ale nie papkowate i ciecz jest wchłaniana, o 40 protokół.
Przełożyć soczewicę do miski.
Miąższ czerpać z bakłażana i posiekać.
Odcedzić bakłażana na drobnym sitku, aby usunąć nadmiar płynu.
Dodać bakłażan do soczewicy wraz z sokiem z cytryny, mięty, pietruszki i pozostałą 1/4 szklanki oleju; doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z naan i jogurtem.