Sałatka Z Ajerkoniakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre,więc wypróbuj sałatkę z ajerkoniakiem. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Za 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mandarynek, żelatyny cytrynowej, pomarańczowych wiśni maraschino i liści mięty oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Formowana Sałatka Truskawkowa, Formowana Sałatka Ze Szparagów, oraz Formowana Sałatka Żurawinowa.
Instrukcje
W małej misce połącz żelatynę i wodę; odstawić.
Odcedź gruszki, rezerwując sok; odłóż gruszki na bok.
Dodaj tyle wody do soku, aby odmierzyć 2 szklanki.
Wlać do rondla; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; mieszać mieszaninę żelatyny i żelatynę cytrynową, aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić przez około 15 minut. Dodaj śmietanę i ajerkoniak, aż dobrze się połączą. Schłodź, aż częściowo zastygnie.
Pokrój pomarańcze i gruszki na kawałki; dodaj do mieszanki ajerkoniaku.
Wlać do naoliwionej formy na 6 filiżanek. Schłodź, aż będzie jędrny.
W razie potrzeby udekoruj pomarańczami, wiśniami i miętą.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznurek na złotym tle. Owocowy nos i pyszny, trwały smak cukru jęczmiennego i brioche. Bardzo żywe wino, które jest bardzo wszechstronne. To jasny, niefrasobliwy Szampan na każdą imprezę!Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami wieprzowymi, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami.Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir