Sałatka wiejska
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Sałatka wiejska może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. 39 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sałatę baby Gem, kapary, sałatę Lollo rosso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka Wiejska, Wiejska Sałatka Ziemniaczana, oraz Wiejska Sałatka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka gotować na patelni z wrzącą wodą dokładnie 8 minut. Wyjąć z patelni, ostudzić pod zimnym kranem, następnie obrać i podzielić na pół.
Wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, kapary i dymkę. Wymieszać większość opatrunku z liśćmi.
Ułożyć na półmisku, ułożyć na półmisku jajka i zalać pozostałym dressingiem.
Podawać samodzielnie lub z plastrami szynki.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.