Sałatka szpinakowa z sosem czosnkowym
Sałatka szpinakowa z sosem czosnkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 8G białka, oraz 42g tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka: Sałatka truskawkowo-szpinakowa z prostym sosem makowym + książka kucharska gratis, Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem sałatkowym z granatów, oraz Sałatka szpinakowa z gorącym sosem Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż po prostu chrupiące.
Odcedzić na ręcznikach papierowych i kruszyć, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi. Odstawić.
W małej misce, ubić razem olej, ocet, sól, pieprz i czosnek.
Liście szpinaku bardzo dobrze umyć i osuszyć. Rozedrzyj liście na małe kawałki i umieść w średniej misce sałatkowej.
Dodać grzyby i boczek, i wrzucić do połączenia.
Wlać 2/3 szklanki sosu na sałatkę (resztę zarezerwować do innego użycia) i ponownie wrzucić.