Sałatka szefa kuchni

Sałatka szefa kuchni
Sałatka szefa kuchni to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rzodkiewki, ocet z białego wina, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Iron Chef Chiński-Chef Chen Mapo Tofu, Chef Race: Meet Chef Robin, She ain ' t No Southern Bell, oraz Chef Race: Meet Stan, Drummer Boy Turned Chef.

Instrukcje

1
Marchew rozdrobnić i cienko pokroić rzodkiewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzodkiewkaRzodkiewka
MarchewMarchew
2
Szynkę pokroić w cienkie paski. Sałaty rozdrzeć na kawałki wielkości kęsa i w misce wrzucić z kiełkami. W durszlaku opłukać i odsączyć ciecierzycę. Składniki sałatki można przygotować do tego momentu 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
GrochGroch
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Połówki cebuli wzdłuż i cienko pokroić w poprzek. W średniej misce rozpuścić sól w lodowatej wodzie i wymieszać z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Odstawić cebulę na co najmniej 15 minut i do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
1
Posiekaj czosnek. W blenderze lub robocie kuchennym drobno posiekaj zioła i czosnek z octem i solą, a przy włączonym silniku dodaj olej w strumieniu, aż do wymieszania. Dressing można przygotować 1 godzinę wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ZiołaZioła
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Obieraczką do warzyw ogolić cienkie plastry z Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
3
Cebulę odcedzić i osuszyć. Połowę pomidorów. W dużej misce połączyć wszystkie składniki sałatki i wrzucić z sosem i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia73
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn