Sałatka szefa kuchni
Sałatka szefa kuchni to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rzodkiewki, ocet z białego wina, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Iron Chef Chiński-Chef Chen Mapo Tofu, Chef Race: Meet Chef Robin, She ain ' t No Southern Bell, oraz Chef Race: Meet Stan, Drummer Boy Turned Chef.
Instrukcje
Marchew rozdrobnić i cienko pokroić rzodkiewki.
Szynkę pokroić w cienkie paski. Sałaty rozdrzeć na kawałki wielkości kęsa i w misce wrzucić z kiełkami. W durszlaku opłukać i odsączyć ciecierzycę. Składniki sałatki można przygotować do tego momentu 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.
Połówki cebuli wzdłuż i cienko pokroić w poprzek. W średniej misce rozpuścić sól w lodowatej wodzie i wymieszać z cebulą.
Odstawić cebulę na co najmniej 15 minut i do 1 godziny.
Posiekaj czosnek. W blenderze lub robocie kuchennym drobno posiekaj zioła i czosnek z octem i solą, a przy włączonym silniku dodaj olej w strumieniu, aż do wymieszania. Dressing można przygotować 1 godzinę wcześniej i schłodzić, przykryć.
Obieraczką do warzyw ogolić cienkie plastry z Parmigiano-Reggiano.
Cebulę odcedzić i osuszyć. Połowę pomidorów. W dużej misce połączyć wszystkie składniki sałatki i wrzucić z sosem i sól i pieprz do smaku.