Sałatka sycylijska z suszonymi owocami i smażonym rozmarynem
Sałatka sycylijska z suszonymi owocami i smażonym rozmarynem wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 2. Ta przystawka ma 401 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, lód, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 57%. Podobne przepisy to Sycylijskie batoniki z suszonymi owocami i orzechami (Cuccidati), Kotlety schabowe smażone na patelni z quinoa Pilaf i suszonymi owocami, oraz Sałatka Orzo z migdałami rozmarynowymi i suszonymi pomidorami.
Instrukcje
Umieść rodzynki w małej, żaroodpornej misce. Przykryć wrzącą wodą. Odstawić na co najmniej 20 minut i do 1 godziny.
Spuścić przed użyciem.Napełnij dużą miskę lodowatą wodą; odstaw na bok. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, solić obficie i dodać fasolki vert. Blanszować je, aż będzie krucho-miękka, 2 do 3 minut i nie więcej. Szybko odcedzić, a następnie zanurzyć je w przygotowanej wodzie z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i osuszyć. (Haricots vert można blanszować 1 dzień wcześniej, osuszyć i poklepać na sucho,przykryć i schłodzić do momentu użycia.)
Wlać około 1 cala oliwy z oliwek do bardzo małego rondla; umieścić na dużym ogniu. Gdy olej zacznie migotać, dodaj jedną gałązkę rozmarynu do gorącego oleju. Powinien skwierczeć, ale nie palić. Rozmaryn smażyć około 30 sekund, aż zmieni się kolor, ale zanim zacznie brązowieć.
Przenieś do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć. Powtórzyć z pozostałymi gałązkami rozmarynu.
Olej wyjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Zachowaj go do opatrunku.
Połóż plastry prosciutto w jednej warstwie wzdłuż dna ciężkich DNA non-stick patelni lub żeliwa. Obróć ogień do średniej wysokości i smaż plastry, aż będą chrupiące, obracając raz. Jeśli plastry chcą się za bardzo zwijać, spróbuj je obciążyć prasą do boczku lub nieco mniejszą patelnią. Obserwuj ich uważnie. Mogą łatwo przejść od ostrego do spalonego.
Przenieś do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć. Gdy ostygnie, pokruszyć na kawałki wielkości kęsa.
W dużej misce umieścić rodzynki, fasolki, połówki winogron, pokrojone w kostkę morele i plastry cebuli.
Zwiń smażone gałązki rozmarynu między palcami, pozwalając liściom spaść z łodyg do miski. Odrzuć łodygi.
Dodać sok z cytryny i 5 łyżek schłodzonego rozmarynu pachnącej oliwy z oliwek; wymieszać do połączenia. Pokrój treviso poprzecznie na paski ¼ cala, oddzielając i odrzucając wszelkie kawałki rdzenia podczas pracy.
Dodaj paski do salaterki; wrzucić do połączenia.Sałatkę podzielić na 4 talerze (2 jeśli podaje się jako danie główne)i na wierzch polać pokruszoną prosciutto, prażonymi orzeszkami piniowymi i mielonym pieprzem.
Podawać natychmiast.Jak to: jak Ładowanie...